+34 633 750 471 jussi@jussimegens.nl

De sloophout trend kennen we allemaal. Maar bij ons in huis is langzaamaan een nieuwe trend ontstaan, namelijk meubels gemaakt met pallets. Op Pinterest verzamelde ik allerlei ideeën voor de inrichting van ons nieuwe huis op Ibiza op het board Ibiza DIY. Het gebruik van pallets bleek daarbij de goedkoopste en mooiste oplossing. Kijk je mee wat we er allemaal mee deden?

Bed van pallets
Op Ibiza zijn de meubels erg prijzig. En al snel kwamen we daarom op het idee om slechts een goed en degelijk matras aan te schaffen en het bed zelf van pallets te maken. Ons bed is gemaakt van Euro pallets. Deze hebben een ideale maat, namelijk 80×120 en zodoende kon enkel door te stapelen dit bed gemaakt worden van 160×200 meter. Als je goed kijkt, zie je dat de twee achterste pallets overdwars liggen. Hierdoor ontstaat een opstapje. En ook het hoofdbord is gemaakt van twee staande pallets. Aan dit DIY pallet bed kwam geen spijker of hamers aan te pas. Je hebt in totaal 10 pallets nodig om dit bed te maken! Stapelen en slapen maar…

DIY bed van pallets

Bank van pallets
Oke, deze bank van pallets ziet er ingewikkeld uit, maar is dat in feite helemaal niet zo. We kregen hulp tijdens het maken ervan, maar terwijl we de beste man bezig zagen, besefte we dat we dit best zelf hadden kunnen doen! Het kost wat zaag en timmerwerk, maar dan heb je een bank die doorkan voor een design sofa. Ook hiervoor zijn slechts pallets nodig. De bank is afgetimmerd met losse planken van pallets en oogt zo een verzorgt geheel. Twee schuim matrassen van Ikea erop en je bank is klaar. Het kleine matras hebben we simpel op maat geknipt. Easy does it!

DIY sofa van pallets

Bureau van pallets
Eenvoudiger kan niet! We vonden een prachtige pallet, met dichte bovenkant. Plaatste deze rechtop, timmerde de vakjes die ontstonden dicht met een plankje en maakte van drie losse planken het bureaublad. Deze bevestig je met kettingen en schroeven aan de pallet. Je maakt er een slotje aan en je hebt een multifunctioneel bureautje van pallets dat opgeklapt nauwelijks plek in neemt. En omdat het van hout is kan je het bureautje vol hangen met mooie afbeeldingen, to-do lijstjes en meer. In de bakjes doe je pennen en andere bureauaccessoires.

DIY pallet desk

Tv meubel van pallets
Nadat we al deze mooie meubels hadden ging ik op zoek naar een mooie kast/tv meubel met pallets. Deze was nog niet zo goed te vinden en uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat een meubel in zijn geheel uit pallets wel heel erg een pallet huis zou maken. Dus bedachten we het volgende. Een laag ladekastje van Ikea van 120 breed, afgedekt met een groot blad van pallets hout dat aan elke zijde 35cm oversteekt maakt van iets simpels een groot en ruimtelijk tv-meubel. Aan de zijkanten is nu ruimte voor een krat of mandje met spulletjes. Bovendien oogt het geheel speels door deze onderbreking. Tadaaa…en klaar is je tv meubel van pallets.

DIY pallet tv-meubel

Tijdschriftenrek van pallets

Deze is helaas nog niet af, maar ik kan je zeggen; hij wordt fantastisch. Een wat kleiner meubel om te maken is een tijdschriften rek van pallets. Een toffe variant zagen we bij een restaurant. Leuk voor folders en flyers maar net zo leuk voor je eigen magazines en boekjes die je graag bewaart. Ik ben een echte verzamelaar van papier. Dit tijdschriften rek van pallets krijgt een mooi plekje in huis. To be continued dus..

Heb jij leuke meubel ideeën met pallets? Laat het me weten. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.