+34 633 750 471 jussi@jussimegens.nl

KreaDoe jaarbeurs Utrecht, de hobbybeurs van Nederland
KreaDoe is de grootste en meest veelzijdige hobbybeurs van Nederland. Je kunt er mooie materialen kopen, workshops bijwonen en vooral heel veel inspiratie op doen.

Namens allesbrocante.nl nam ik daarom een kijkje. KreaDoe is opgedeeld in de volgende hobby’s: papier & kaarten, sieraden, scrapbooking, stempels, huis- & tuindecoratie, poppen & beren, tekenen & schilderen, wol & handwerken, keramiek & mozaïek, zelfmaakmode, hobby algemeen, hobby materialen, boeken & magazines, patchwork & quilting, beauty, kreaKids, koken & bakken, fotografie en zeep.

En voor ál van deze is hobby’s is er genoeg te zien en te doen. Koop mooie materialen als prachtige linten, bijzondere kralen, stoffen met prachtige prints, enveloppen, papier, maar ook scharen, draad en andere handige hulpstukken bij het uitoefenen van je favoriete hobby.
Hooked Zpagetti In hal 7 liepen we tegen ‘Hooked Zpagetti’ aan. Het bedrijf dat zpagetti bedacht. Misschien ken je het. Zpagetti is een dikke stof, vervaardigd tot draad waar je mooie grote brei-, haak- of knoopwerken van maakt. Het is eenvoudig en iedereen kan het leren. Op de stand van hooked kun je complete kits kopen, zodat je thuis aan de slag kan met je eigen tas, kussen of iPad cover. Of maak de prachtige poef, ontworpen door Echt Studio. Hoe dat moet vind je op ariadne at Home.
Lampada Romatica Creatief en eigenzinnig is de Lampada Italia die je niet over het hoofd ziet als je de beurs bezoekt. De bijzondere vorm en het prachtige licht dat van de lamp komt trekt gelijk de aandacht. Drie weken geleden kwam pas het eerste exemplaar naar Nederland. En zelfs deze lamp is zelf te maken. Je koopt het pakket dat twintig losse velletjes bevat en vouwt de lamp per onderdeel in elkaar. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt kun je eindeloos combineren en veranderen. Voorlopig alleen nog te koop in Duitsland via Amazon.de.
Decopatch Ons oog viel ook op decopatch. Deze techniek maakt het eenvoudig om oude accessoires om te toveren naar elk gewenst design. Wat je nodig hebt is decopatch papier, decopatch lijmvernis, een penseel en decopatch vernis. Je beplakt je oude accessoires met kleine stukjes decopatch papier en geeft uiteindelijk de accessoire een vernis. Het resultaat is prachtig en verkleurd niet. Inmiddels zijn er ook speciale vormen te koop, gemaakt van stevige karton. Zo kun je zo bijvoorbeeld een konijntje, kerstboom of letter een mooi eigen ontwerp geven. Leuk om cadeau te doen. Adressen waar ze de materialen verkopen vind je op decopatch.com
Maar er is natuurlijk nog veel meer. Daarom een aantal adressen die we zeker aanraden eens te bekijken. Op de beurs of online.

Leuke adresjes:
Inpakshop – Creatief inpakken is (g)een kunst.
Tafeldekken – Workshops en prachtige zelfgemaakte tafelideetjes.
Twinset – Hobby- en designatelier van een vrolijk tweeling. Met knipvellen en stempels, maar ze hebben ook cupcakes en taarten.
The Queen Ring – Sieraden van eenvoudige aluminium ringetjes met een prachtig resultaat. Tevens workshops.
Scrapdelight – scrapbookwinkel met alle benodigdheden.
Art Clay Silver – Sieraden van klei waarin kleine deeltjes zilver verwerkt zitten.
Diana Design en Angel Brocante– Workshops zeepkettingen maken.
Atelier Annelies – Workshops, cursussen, hobby- en kadowinkel. O.a. decopatch.
Dotties Design – Het adres voor buttons, zakspiegeltjes, sleutelhangers, e.d. op maat. Bijvoorbeeld met eigen foto.
Joy Design – Alle materialen en spulletjes voor een seizoenstafel.
Huisraadidee – Bekend om de P@k en Pl@k lijm, handig om mee te decopatchen.

KreaDoe duurt nog tot en met 6 november dus ga vooral even een kijkje nemen als je houdt van knutselen en iets nieuws in huis. Meer informatie vind je op: kreadoe.nl 

Dit bericht schreef ik tijdens mijn stage bij Sanoma Media, voor http://www.allesbrocante.nl/Follow my blog with Bloglovin