Graag deel ik met jullie simpele en vaak gezonde recepten die in een handomdraai te maken zijn. Deze keer deze gezonde carrot cake die Eiland-meisje een tijd geleden poste. Een cake zonder toegevoegde suiker en gemaakt met havermoutmeel dus extra gezond.
Deze wortelcake kun je elke dag eten, want hij is reuze gezond. Gezoet door bananen, wortel en dadels heeft deze cake geen andere suikers nodig. Hmmm… (h)eerlijk genieten.
Ingrediënten:
200 gram wortelen
150 gram havermoutmeel
2 middelgrote bananen
2 eieren
15 gedroogde dadels (ontpit)
50 gram kokosrasp
50 gram walnoten in stukjes
75 gram gedroogde cranberry’s of rozijnen
2 theelepels bakpoeder
1 tl gember (poeder of vers)
4 tl kaneel
Snufje zout
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Rasp de wortelen. Ik had ze fijn geraspt, maar wat grover is ook lekker en ziet er mooi uit in je cake straks.
Meng nu alle ingrediënten,behalve de noten en cranberry’s, tot een gladde massa. Voeg nu ook de laatste twee ingrediënten toe en schep goed door. Giet het geheel in een ingevette vorm. Ik gebruikte een cake-vorm en bak af in 55 minuten. Check tussendoor of de cake gaar is met een satéprikker. Komt deze schoon uit de vorm, dan is hij goed gaar.
Laat een beetje afkoelen en serveer eventueel met een klodder Griekse yoghurt of een laagje jam! Pssttt….ook heerlijk als ontbijt!