Ik hou van gezond en lekker eten. Het is dan ook 1 van de eerste dingen waar ik aan denk als ik wakker word; wat eten we vanavond? In de rubriek Food laat ik je graag kennismaken met onze favoriete recepten. Van eigen hand, of van bekende koks en bloggers. Deze keer de Turkse pizza van Jamie Oliver. Een gerecht dat eigenlijk elke twee weken hier wel op het menu staat. Omdat hij zo makkelijk, snel en vooral heel lekker is. Lees je mee?
Dit heb je nodig voor de tortilla’s:
- tortilla’s
- gehakt
- klein blikje tomatenpuree
- citroensap
Voor de salade:
- sla
- komkommer
- tomaat
- paprika
- feta
- dille
- koriander
- olijfolie
- citroensap
Zo maak je het recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de sla, paprika, komkommer en tomaat voor de salade in kleine stukjes. Meng dit door elkaar en voeg naar smaak wat olijfolie en citroensap toe. Voeg een flinke hand fijn gehakte koriander en dille toe. Dit geeft echt de smaak aan de salade.
Bak het gehakt rul in de pan. Wanneer het gaar is voeg je de tomatenpuree toe. Om het prutje dunner te maken knijp je een halve citroen uit.
Haal de tortilla’s uit de verpakking en bestrijk deze met het tomatengehakt-mengsel. Leg ze in de oven en laat de tortilla’s warm worden in ongeveer vijf minuten. Let op dat je het niet te lang doet, want dan worden ze te hard.
Verkruimel ondertussen in een klein bakje een half blok feta. Haal de pizza’s uit de oven, beleg rijkelijk met de salade en strooi er de feta overeen. Oprollen en smullen maar!
Bekijk hier mijn andere recepten!
ps: Dit is een recept van Jamie Oliver uit het boek; 15 minute meals. Ik maak het recept in ongeveer 25 minuten, aangezien ik niet zo snel kan snijden als Jamie zelf 🙂