+34 633 750 471 jussi@jussimegens.nl

Oh, how I love salades. Familie en vrienden weten dat en schuiven geregeld de bak met restjes (lees: halve kom) mijn kant uit aan het eind van de maaltijd. Want zo zeg ik altijd: voor sla zit je nooit te vol. Niet zo gek dus dat een bezoek aan SLA Amsterdam al lang op mijn to-do lijstje stond. En met het vertrek uit Nederland in zicht moest het er maar eens van komen. Kijk je mee? 

Sla_amsterdam-healthy-food-salades-hotspot-amsterdamzuid-superfood-vegan-saladbar

Wat een heerlijke uitstraling in het pand, veel licht en idd een grote salade bar zoals je mag verwachten. En bomvol gezonde ingrediënten. Daar hou ik van. Ik koos voor de Vegan Green Summer Salade. Een flinke portie krijg je, die goed vult door de avocado, artisjok en boontjes. Ik hou hier echt van, hoe groener hoe beter. Mijn vriendinnetje koos voor salade met gerookte forel. Ik ben geen fan van forel, maar zij vond hem heerlijk. Je kunt kiezen uit de standaard salades, maar zelf een salade samenstellen kan ook. En je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in je salade. Met kip, vis, vega of vegan. Het kan allemaal.

Sla_amsterdam-healthy-food-salades-hotspot-amsterdamzuid-superfood

Hoewel ik had gehoord dat niet iedereen te spreken was over de service, heb ik daar niets op aan te merken. De meiden waren vriendelijk en we mochten zelfs de wijn even voorproeven voor we een beslissing namen. Naderhand namen we nog een guilty-free gebakje en koffie om van te smullen.

Sla_amsterdam-healthy-food-salades-hotspot

Bovendien ben ik gek van de inrichting. Je krijgt een beetje het gevoel alsof je in een plantenkas aan het eten bent. Met veel glas, planten en groentinten. En ook het design van de menukaart vind ik tof. Strak, met speelse illustraties. Kortom; als ik nog eens in Amsterdam ben, ga ik zeker terug. Want I love sla!

Sla_amsterdam-healthy-food-salades-hotspot-amsterdamzuid-superfood-vegan-saladbar-menu

Ben jij er al eens geweest en wat vond je ervan? En welke salade lijkt jou het lekkerst? Let me know!