+34 633 750 471 jussi@jussimegens.nl

In de categorie Beaches neem ik je mee naar de mooiste stranden van Ibiza. Klein, groot, druk of juist een oase van rust. De mooiste baaitjes komen in beeld. Vandaag Cala Talamanca! Dichtbij Ibiza stad, wel 900 meter lang en op loopafstand van ons huis.

Cala Talamanca op Ibiza is een populair strand vanwege zijn perfecte ligging 2km ten oosten van Ibiza stad, het fijne witte zand, een heerlijke lange baai en de diverse faciliteiten. Kortom dit strand heeft alles wat je wenst voor een heerlijke stranddag. De baai is gelegen tussen Eivissa en Jesus en verbindt op deze manier deze twee plaatsen. De diverse restaurants, van Bar Flotante voor de locals tot exclusief namelijk de Hollandse Harbour Club. Helemaal aan het einde van Talamanca beach is het Destino Pacha resort. Een luxe hotel waar ook geregeld feestjes plaatsvinden.

Bereikbaarheid en faciliteiten:
Je komt er per bus, te voet of laat je per ferry boot afzetten vanaf de haven.  Er zijn strandbedjes en parasols, er zijn openbare toiletten en lockers en bovendien is er van alles te huur. Denk aan jetski’s, fly boards, volleybal netten, surfplanken (voor standup paddleboarding) etc.

Over de gehele lengte van het strand, ruim 900 meter, loopt een houten vlonder. Zo is dit strand ook goed toegankelijk voor minder valide en/of kinderwagens. En daarmee is dit strand ook in de winter zeer populair voor lange wandelingen, sportieve activiteiten op zondag (er is geregeld een yoga les bezig) en een uitgebreide lunch in de winterse zon.

Cala Talamanca, Ibiza. The biggest beach close to Ibiza town with loads of facilities!

Cala Talamanca, Ibiza. The biggest beach close to Ibiza town with loads of facilities!

Cala Talamanca, Ibiza. The biggest beach close to Ibiza town with loads of facilities!