+34 633 750 471 jussi@jussimegens.nl

De oude stad van Eivissa, de hoofdstad van Ibiza is er een voor in de boekjes. Letterlijk. Want deze bijzondere plek, die ook wel Dalt Vila wordt genoemd, staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een must-see tijdens je vakantie naar Ibiza. 

De oude plaveien, smalle straatjes met uithangende (witte) was, prachtige vergezichten als je boven staat en bijzondere monumenten maken Dalt Vila adembenemend mooi. Fotografen en liefhebbers van fotografie kunnen hier hun hart ophalen. Het is een hele klim om boven te komen, maar gegarandeerd de moeite waard. Het geheel werd in de 16e eeuw gebouwd en wordt omringd door hoge stadsmuren, die bescherming boden tegen een aanval van buitenaf. En helemaal bovenaan vind je de Santa Domingokerk en het voormalige klooster, waar nu het stadhuis in is gevestigd. Beide plaatjes om te zien. Breng je stevige stappers, want sommige straatjes zijn stijl en glad.

In de zomer is het er leuk shoppen en toeven. Want het wemelt in Dalt Vila van de boetiekjes met de bekende wit linnen kleding, terrasjes en restaurants. Zet je neer op een van de trappen voor een lekkere smoothie en bekijk het publiek dat aan je voorbij trekt. Wie omhoog en in de achterstraatjes kijkt ziet hoe de Ibicenco’s hier leven…

Ik maakte foto’s van het rustige Dalt Vila tijdens zonsondergang. Ga je zelf eens overdag kijken? Allebei aanraders!

Dalt-vila-ibiza-hotspot-old-town-werelderfgoed-unesco-world-heritage

Dalt-vila-ibiza-hotspot-old-town-werelderfgoed-unesco-world-heritage-eivissa-oude-stad

Dalt-vila-ibiza-hotspot-old-town-werelderfgoed-unesco-world-heritage-eivissa

Dalt-vila-ibiza-hotspot-old-town-werelderfgoed-unesco-world-heritage-eivissa-oude-stad-historie-oudheid-history

Liefs uit Ibiza!