+34 633 750 471 jussi@jussimegens.nl

Wie Ibiza zegt, zegt… juist Es Vedra. De plek waaraan Ibiza zijn magische naam ontleent. Een bezoek aan dit bijzondere fenomeen mag dan ook niet ontbreken wanneer je op vakantie gaat naar Ibiza. Dus heb je een tripje gepland naar dit zogenaamde feest eiland? Sta even stil en geniet van de uitzichten bij Es Vedra. 

es-vedra-ibiza-hotspot-uitzicht-uitkijk-magisch-cala-d'hort-travel-eiland-spanje-reizen

De mythen:
Vlak voor de kust, ten zuid westen van Ibiza vind je twee kleine rotspartijen. Es Vedra (de grootste en 400 meter hoog) en Es Vedranell (het zusje). Er doen zich allerlei verhalen de ronde over deze magische plek. Een daarvan is vanwege het feit dat er nooit iemand gestorven zou zijn op het eiland. Andere verhalen zeggen dat Es Vedra de top is van de beschaving van Atlantis. Ook zouden er volgens verschillende verhalen buitenaardse wezens en UFO’s zijn gezien. Daarnaast wordt het het heilige eiland van Tanis genoemd, de godin van de vruchtbaarheid. En sindsdien wordt Es Vedra aangewezen als vruchtbare plek.

es-vedra-ibiza-hotspot-uitzicht-uitkijk-magisch-cala-d'hort-travel-eiland-spanje-reizen-godin-views

Zo kom je er
Wat het ook moge zijn, Es Vedra is een magische plek. En dat voel je aan alles. Mooi uitzicht op Es Vedra heb je o.a. vanaf het strand Cala d’Hort. Ga er in de avond heen en aanschouw een prachtige zonsondergang. Het visrestaurant is hier overigens uitstekend. Maar het beste uitkijkpunt is ergens anders. Rij vanaf San Josep richting Cala d’ Hort. Op het punt waar je rechtsaf slaat naar Cala d’Hort ga je rechtdoor de onverharde weg op. Blijf deze volgen. Bij een ommuurd huisje sla je links af. Waarschijnlijk zie je hier na ongeveer 100 meter auto’s geparkeerd staan. Volg te voet rechts de weg richting Es Vedra die vanzelf voor je neus zal herrijzen.