+34 633 750 471 jussi@jussimegens.nl

quote-of-the-week-51-acclimatiseren-Ibiza-kerst-kerstmis-sfeer-wennen-mooi-weer

De tijd vliegt. Het is alweer week 51 en kerst staat voor de deur. Gek, want voor mijn gevoel is het oktober ofzo. Van winter is hier nog nauwelijks sprake. Nou oké dan, ‘s avonds is het hier flink koud en hebben we de kachels aan. De huizen zijn gebouwd op zomertemperaturen, dat kun je wel merken. Daarom verplaatsen we ons, zodra het zonnetje zich laat zien, met Noa (onze papegaai) en al naar de veranda. Waar het dan al snel warmer is dan binnen. En dat is zoo lekker. Met mijn stoeltje, windstil tegen de schuur aan loopt de temperatuur als snel op tot 20 graden.

Maar emigreren is echt niet alleen maar leuk en en wij zitten ook heus niet hele dagen in de zon. Zo hebben we dagenlang elektriciens over de vloer gehad, die ALLE elektra kwamen vervangen. En dat precies nadat het hele huis grondig was gepoetst. Je raadt het al, dat kunnen we over doen. Ik krijg mijn bad met onze boiler van 50 liter net niet gevuld met warm water. Zo zat ik de eerste keer te bibberen van de kou, terwijl ik er zo naar uitgekeken had. Daarom loop ik tegenwoordig met de waterkoker vier keer op en neer alvorens ik een half gevuld, maar heet, bad kan nemen. En.. we hebben internet, maar bovenstaande quote verklapt de kwaliteit ervan. Terug naar ADSL met een snelheid van 3MB. Tja… dat zet niet echt zoden aan de dijk. Bloggen kan nog net, met kleine afbeeldingen en zonder video uiteraard. Skypen doen we op tijden dat de buurt niet thuis is en vooral niet tijdens de siësta, want dat gaat gewoonweg niet. Oh ja en water? Dat halen we per 50 liter aan de andere kant van het eiland. We vullen in rap tempo de flessen van 5 liter per stuk die we zelf verzameld hebben. En dat brengt wat stress met zich mee, want het spuit werkelijk waar uit de slang.

Het gewone leven doet zijn intrede hier. De eerste momenten van gemis komen en ik moet wennen aan ‘het mogen genieten en weinig hoeven’. In mijn hoofd maak ik druk allerlei plannen, ga ik langzaamaan weer aan het werk en denk ik structureel alles uit. En dat is wel eens vermoeiend. Want ik had mezelf de tijd gegeven hier te wennen. Op papier. Maar om dat in real life te realiseren…Gewoon voor je uit staren of een boek lezen is er nog weinig bij. Iemand de gouden tip?

En toch lieve mensen, kijk ik voor het eerst sinds tijden uit naar kerst. We hebben een echte kerstboom gekocht, want ja, dat kan in een grote mensen huis. Ik versier de boel met lichtjes en kerststerren en heb zowaar zin in donkere dagen. De open haard aan, tapas en spelletjes. Heerlijk!

quote-of-the-week-51-acclimatiseren-Ibiza-kerst-kerstmis-sfeer-wennen-mooi-weer-satalia-berg-wandelen

quote-of-the-week-51-acclimatiseren-Ibiza-kerst-kerstmis-sfeer-wennen-mooi-weer-satalia-berg-wandelen-collage

quote-of-the-week-51-acclimatiseren-Ibiza-kerst-kerstmis-sfeer-wennen-mooi-weer-satalia-berg-wandelen-collage-haard

Allemaal superfijne feestdagen

en veel liefs uit Ibiza!