+34 633 750 471 jussi@jussimegens.nl

Onlangs ging ik met mijn zus een lang weekend weg. We kozen samen voor Kopenhagen, een stad die al lang op onze wishlist stond en bovendien niet zo hoog eindigde op die van onze mannen. Dus de keus was snel gemaakt om samen te gaan.

Eigenlijk heb je deze blog met toffe adresjes helemaal niet nodig, want jeetje wat is Kopenhagen leuk. Op elke hoek van de straat leuke lunch-en koffietentjes en om de 50 meter een winkel met de mooiste interieur producten en design. Om hebberig van te worden… Wil je toch wat tips? Bij deze!

Nadat we een goedkope ticket hadden gevonden, besloten we onze accommodatie via airbnb.com te zoeken. Mede omdat Kopenhagen niet goedkoop is. Zo ook de hotels. We verbleven in dit prachtige appartement van Sofie & Andreas. Een modern, Scandinavisch ingericht appartement met wel heel gave keuken, in het centrum van de stad met uitzicht over het vijfde meer van Kopenhagen.

DSC03404

Huur een fiets
De eerste tip die je echt van me moet aannemen is; huur een fiets! Iedereen doet het, de fietspaden zijn breed en zo kom je overal! De dagen dat we geen fietsen hadden, voelde we ons echt een beetje onthand, er zijn maar twee metrolijnen met haltes die ver uit elkaar liggen en op bus moet je toch geregeld wachten. Fietsen is echt ‘the way to go’.

Vesterbro
Kopenhagen is echt een shopwalhalla. Jeetje wat veel mooie interieurwinkels, bijzondere winkeltjes en warenhuizen. Als je eenmaal in een leuke wijk zit, dan heb je mijn tips helemaal niet nodig. Want je zult er het een na het andere leuke adresje tegenkomen. Toch bij deze mijn tips voor de wijk Vesterbro.

De leukste winkelstraten vonden wij toch wel de Gammel Kongevej en een zijstraat ervan, de Vesterbrogade, in de wijk Vesterbro. Hier vind je super veel leuke kleine boetiekjes. Van (kinder)kleding tot interieur, prints en meer. Ga op de Gammel Kongevej zeker naar Mumuland, een winkel met mooie prints en pastelkleurige items.

DSC03423

De etalage van 1001 PERLE vond ik echt om te snoepen. Als je houdt van zelf sieraden maken, dan kun je hier je slag slaan!

DSC03422

Erg blij werd ik van Dora op de Vesterbrogade, de mix van vintage en nieuw Deens design matched perfect en ik kon hier alles wel meenemen.

IMG_8426

Er tegenover vind je Granola, voor een goed ontbijt, fijne lunch of lekkere taartjes.

DSC03418

Het bloemenwinkeltje aan de overkant vond ik trouwens ook alsof het net uit een sprookjesboek kwam.

DSC03412

Centrum:
Het centrum van Kopenhagen herbergt de langste autovrije winkelstraat, Stroget. Dit is dan ook een goed startpunt van je trip door het centrum. Halverwege vind je Sostrene Grene, een soort Action, maar dan met nog hippere spulletjes voor weinig geld. Gek van design en interieur? Struin dan door het vier verdiepingen tellende Illums Bolgius warenhuis. Hier vind je alle Deense designmerken en kijk je je ogen uit.

DSC03508

Wat minder interieur, maar wat algemene tips van echte aanraders bij een bezoek aan deze heerlijke stad.

Loppemarkeder:
Mijn zus en ik zijn gek van flink struinen op rommelmarkten. Op zaterdag en zondag hebben we onze tijd dan ook goed benut en drie rommelmarkten bezocht. De stad wemelt van de Loppemarkeder, zoals ze dat in Kopenhagen noemen. Op de website van Visitcopenhagen vind je een selectie.

DSC03553

Deze muurtekst kwamen wij tegen op de ochtend van de eerste rommelmarkt. Erg toepasselijk vonden wij zelf

DSC03558

IMG_8450

Kødbyen
Ga ‘s avonds een hapje eten en lekker borrelen (cocktails drinken) in het Meetpacking District, ook wel Kødbyen genoemd. Je vindt dit district links achter het station. In de lelijke fabrieksgebouwen kun je heerlijk eten. Wij aten heerlijke pizza’s bij Mother restaurant. Omdat we vroeg waren was er een plekje buiten, anders duidelijk even reserveren.

DSC03575

DSC03579

Christiania
Bij een bezoek aan Freetown Cristiania hebben wij onze ogen uitgekeken. Oke, niet helemaal een prettig sfeertje, maar wel even helemaal in een andere wereld. Een soort vrijstaat midden in de stad. Foto’s maken mag hier niet, want er wordt hier flink gedeald. Daarnaast kun je er allerlei handgemaakte spullen van de bewoners kopen en eten in restaurants die ze zelf hebben opgezet. Vreemd, maar de moeite waard.

DSC03539

DSC03533

DSC03529

Boxland
Op onze laatste dag besloten we een rommelmarkt buiten het centrum te bezoeken. Namelijk die bij de Carlsberg brouwerij. Daar liepen we per toeval tegen een geweldig concept aan; Boxland! Geweldig. Gedurende de zomer benutten allerlei creatieven de ruimte van 1 container voor hun eigen shop. Eigen design, vintage, eten, drinken en meer. Zo is er ook een stadsstrand, DJ’s en bands. Helaas viel voor ons het weer tegen, maar met een zonnetje is het hier ultiem chillen.

IMG_8494

Ga je binnenkort naar Kopenhagen en gebruik je mijn tips? Laat het me weten, vind ik leuk. Alvast veel plezier!