+34 633 750 471 jussi@jussimegens.nl

En dan na die geweldige dag, vol van emoties en mooie herinneringen is het tijd om te ontspannen. Ik snap nu waarom ze dat doen. En waarom het echt nodig is. Herinneringen ophalen en de tijd hebben deze een plek te geven. In je geheugen en in je hart.

Wij vetrokken twee dagen later voor een lange week Ibiza. Het eiland heeft ons enorm verrast. Want hoewel we geen enorme feestgangers zijn, is er op Ibiza desondanks genoeg te doen. En onze tips deel ik graag met je.

Airbnb

We boekten ons verblijf via Airbnb.com en verbleven bij Tony en Peter, in hun heerlijke finca met prive tuin in Siesta, vlakbij Santa Eularia! Je verblijft bij locals die je, als je wil, voorzien van allerlei insider tips. Airbnb is daarom echt een aanrader en vaak niet duur.

Amante Beachclub
Een dagje decadent doen kan heel goed en fijn bij Amante. Geen schreeuwerige drukte, maar luxe, rust en heerlijk eten. Wij verbleven onze laatste dag op een groot rond bed, met niet meer dan de zon, lekker eten, cocktails en smoothies en een fijn boek/magazine.

Benirras beach
Wat ons betreft het fijnste en mooiste strand van Ibiza. Gelegen op (bijna) het noordelijkste puntje van Ibiza met een hele fijne strandtent genaamd Elements. Prijzig, maar goed! Elke zondag verzamelen veel mensen zich op dit strand voor de zonsondergang. Die gevierd wordt met trommelmuziek en dans!

Dorpjes die je moet zien: 
Eigenlijk alle kleine stadjes in het binnenland zijn leuk om te bezoeken. Ze herbergen het meest authentieke van Ibiza. Met slaperig centrum, waar soms maar 1 restaurantje of winkeltje is. Wij waren erg gecharmeerd van Santa Gertrudis, met een heerlijk plein vol restaurants en San Carlos, een klein slaperig dorpje waar slechts wat hippies huisvesten.

Woonwinkels: 
Echt met stip op één staat voor mij het bezoek aan Sluiz! Wauw, wat een geweldige winkel. Een soort conceptstore met interieur, kleding, schoenen en zelfs een kleine lunchroom/cafe. De mode is wat prijzig, maar de de home en living artikelen vielen me alles mee. Ik zou mijn hele huis kunnen inrichten met deze producten! Goed nieuws; een webshop is in de maak.

Een stuk kleiner, maar met mooie, unieke producten is Es Cucons in Santa Gertrudis is zeker een bezoek waard.

Het interieur van Es Cucons
Es Cucons in Santa Getrudis

Eten: 
Geniet bij Sunset Ashram  op Cala Conta van een diner bij zonsondergang. Wanneer de zon echt ondergaat volgt een luid applaus van het publiek en feliciteert men elkaar met de afgelopen fijne dag. Lekker hippie 🙂 Vergis je niet; het eten is er prijzig. Ook leuk is El Zaguan. Niet hip, niet fancy, maar wel heel fijn, vertrouwd en Spaans pintxosrestaurant in Ibiza stad waar je aan het eind van de maaltijd het aantal prikkertjes betaalt. Daar hou ik van..

Formentera
Een dagje Formentera is meer dan aan te raden. Wat een prachtig eiland. Het is er heerlijk rustig en je snort met een scooter zo het hele eiland over. Ga lekker vroeg en benut de dag of boek een nachtje zodat je ultiem kan genieten van de rust bij bijvoorbeeld playa Migjorn. Beach bar Lucky is een aanrader. En ga onderweg richting La Mola (super uitzicht op het hoogste puntje) paella eten bij restaurant El Mirador. Bij deze laatste heb je het beste uitzicht ever, beloofd! Maar dan moet je niet naar het interieur kijken.

PS: deze blogpost wordt regelmatig aangevuld met nieuwe adresjes. Dus kom gerust nog eens terug 🙂