+34 633 750 471 jussi@jussimegens.nl

 

Heel toepasselijk voor deze laatste maanden van voorbereiden, inpakken en afscheid nemen. En hoewel ik iedereen, vooral lieve familie en goede vrienden enorm ga missen, kiezen wij met ons Ibiza avontuur voor ons zelf. Voor ons geluk, voor onze toekomst samen. En jeetje, dat is af en toe best wel moeilijk. En onzeker. Want wat als we heimwee krijgen of niet rond kunnen komen. Ik geen werk vind of geen nieuwe vrienden maak…

Ik hou me vast aan de woorden van al die lieve vrienden. Dat het een avontuur is en niets voor altijd is. Dat als we niet gelukkig zijn, we ook zo weer terug zijn. En zo is dat. Misschien is vertrekken wel moeilijker dan terugkomen. Want hoewel dat absoluut niet in de planning staat, is terugkomen in eigen land, met eigen familie en vrienden straks als een warm bad. Althans, dat denk ik. Maar dan hebben we het in ieder geval gedaan. Geprobeerd en hoeven we nooit te zeggen:’ hadden we maar…’.

Aankomende donderdag ga ik eerst een weekendje weg met mijn lieve zus. Een lang weekend samen naar Kopenhagen. Omdat het al zo lang op onze wensenlijst staat om naar Kopenhagen te gaan en omdat we eens een weekend alleen met elkaar weg willen. Een soort afscheid, al kan dat natuurlijk nooit. Afscheid nemen van je geliefden. Vier dagen samen, zodat ik er daarna even tegenaan kan, zo zonder haar.